keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Uusia suksia, uusia suksia

Atomic Nomad Blackeye 07/08.

Niinhän siinä kävi... Laskeskelin, että pitkässä juoksussa kannattaa suksi hommata, jos halvalla saa ja nyt saa hemmetin hyvän lankun pilkkahintaan, niin antaa mennä. Sport Conrad on ainakin edullinen mesta. Nyt jännitetään, että pitääkö 2-4 päivän luvattu toimitusaika paikkansa.

Suksihan on siis samaa Atomicin Nomad sarjaa, kuin The Misleaderin tilaama Crimson, mutta arvosteluista päätellen tämä malli on hieman "helpompi", joten minulle varmaankin sopivampi. Skimbat ovat kevyemmät ja hieman joustavammat, kuin Crimsonit. Näiden on monessa paikassa kerrottu olevan hieman nopeammat kääntymään vähemmällä voimalla, kuin Masan mallit ja sopivan erilaisiin olosuhteisiin puuterista epätasaisempaan pintaan ja hoidettuun rinteeseen. Täyttä jäätä ei tämäkään suksi kestä, mutta enpä kovin tykkää ihan peilillä laskeakaan. Näillä voi koittaa myös kevyttä offaria, kunhan oppii laskemaan.

Päädyin valitsemaan itseäni lyhyemmät sukset, koska kääntösäde lyhyemmissä oli hieman pienempi (R16) ja lähtökohtaisesti lyhyempi suksi on tällaiselle keskiverrolle laskijalle helpompi omaksua. Vauhtia saa varmasti tarpeeksi tuollakin pituudella. Jospa näillä oppisi carvaamaan kunnolla.Yleisesti voisi kai todeta, että mikäli suksi ei merkittävästi ole muuttunut edellisestä vuodesta, niin kannattaa yrittää löytää edellisen vuoden malli. Näissäkin suksissa Suomen retail hinta on n. 750€ (irtoaa about 630€:lla ja löysin vain 08/09 malleja) ja Saksasta tuleva pari oli siis sen 249€ flättinä (07/08 malli). Kummatkohan ostais, kun ainut mikä on merkittävästi muuttunut on väritys ja sekin vain vähän...

Arvatkaapa nousiko matkan odotus jälleen potenssin omaisesti.

3 kommenttia:

Räpeltäjä kirjoitti...

Mulla nousi pelkkä potenssi...

- Masa

Suunnistuksen ihmelapsi kirjoitti...

Aika päheet pelit.. kateeks käy... mäkin tahdon... vaikka on itelläkin kohtuu uudet lankun palaset

Pussel kirjoitti...

Ja tänään 16. päivä saapuivat perille. Yllättäen juuri niin, kuin UPS:n kanssa olin asian sopinut. Väri on muuten oikeasti tumman violetti. Lankut on kevyet kuin ilma ja todella härskin muotoiset. Eivät aivan yhtä leveät, kuin Masan Crimsonit, mutta samaa muotoa löytyy.