tiistai 23. joulukuuta 2008

Reissuraportti Bad Gastein osa 1/2

Tämä reissu oli allekirjoittaneen ensimmäinen Räpellysreissu ja suunnaksi otettiin suoraan Alpit, Itävalta ja Bad Gastein. Sinänsä ei voida puhua alppineitsyyden menettämisestä, sillä Alpeilla oli tullut käytyä Sveitsin puolella jo pariin kertaan aiemmin. Tosin siitä ainoasta kerrasta, kun olen Alpeilla päässyt laskettelemaan, oli ehtinyt kulua jo lähes kaksi vuosikymmentä. Muistikuvat kyseisestä kerrasta olivat siksi siis hieman hatarat. No joka tapauksessa, kun Masa etsi kesällä 2005 vielä yhtä lähtijää seuraavan talven reissuun mukaan, olin heti asiasta kiinnostunut. Ainoina murheina olivat taloudelliset seikat. Viikon verran Masa joutui itseäni puhumaan ympäri, kunnes houkutus kävi liian suureksi ja päätin lähteä reissuun mukaan. Rahoitus järjestyi, kun vonkasin vanhemmilta joululahjat rahana ja päälle laitoin vielä tulossa olevat veronpalautukset. Kiitokset vain näin jälkikäteen porukoille yhdestä kaikkien aikojen parhaasta joululahjasta. Tällä Räpeltäjien tiellä olen edelleen.:)
.

Tässä otos lentokentältä. Huomaa kellonaika.


Lähtöä edeltävänä iltana olin turnauksessa pelaamassa iltaan saakka jossain (en kuollakseni muista missä) Lappeenranta – Kouvola välillä. Tiesin jo pelatessa, että ei yöllä taida juuri nukuttaa. Sabamatsien jälkeen yleensä allekirjoittaneella menee noin 4 tuntia keskimäärin, että saa yöllä unenpäästä kiinni. Sitä tulee vielä juostua sängyssä koko peli uudestaan. Loppuosan unista vei tietenkin jännitys. Kun Masa tuli yöllä siinä 3 kiemuroilla hakemaan meikäläistä, laskeskelin, että sain nukuttua ehkä pari tuntia ja nekin vielä huonosti. Ajattelin,että automatkalla Helsinkiin saisi hieman nukuttua. Kuinka väärässä olinkaan. Saman tien kun Räpeltäjien lainaama pikkubussi lähti liikkeelle Eklundien pihasta, alkoi koko matkan kestävä kortin peluu. En tietenkään malttanut olla pelaamatta, mutta ehkäpä koneessa saisi sitten nukuttua. Ja taas olin väärässä. Taisin yrittää torkkua, mutta eihän siitä tullut mitään. Matka kului lähes kokonaan syödessä, juodessa ja kakkaa jauhaessa. Päätin vielä viimeisen kerran yrittää nukkumista bussimatkalla Salzburgista Bad Gasteiniin, joka tulisi kestämään 1,5 tuntia. Kerran matkan aikana onnistuin nukahtamaan, mutta sitä iloa ei kauan kestänyt, sillä Masa herätti heti kun ensimmäiset vuorimaisemat alkoivat erottua. Vaikka vuorimaisemia oli tullut nähtyä jo aiemmin muutamaan otteeseen, tekevät ne silti jokainen kerta melkoisen vaikutuksen. Vuorimaisemien lisäksi ihailimme mm. Bischofshofenin mäkeä, jossa Janne Ahonen oli edellisenä päivänä voittanut jo neljännen kerran Keski-Euroopan mäkiviikon. Tällä kertaa voitto oli tosin jaettu Jakub Jandan kanssa.

Hotelli Eden


Kun 1,5 tuntia matkantekoa bussissa(edelleen ilman unta)oli takana, oli aika ruveta tutkailemaan millaisen majoituksen Misleaderimme meille järjestänyt. Hotelli Eden ylitti kaikki odotukset. Viimeisen päälle siisti perushotelli, jossa oli päivittäinen ilmainen sauna ja riittävän runsaat aamiaiset. Päivällisiäkään en menisi haukkumaan, mutta on myönnettävä tässä se tosiasia, ettei Itävalta ole ravintolamatkailijoiden ykkösvaihtoehto. Ruoka oli siis perushyvää settiä. Kun majapaikka oli tarkastettu, alkoi rinteeseen pääsemisen odotus ja ankara taistelu unta vastaan, sillä tässä vaiheessa ei enää kannattanut mennä torkkumaan. Seuraava kuvasarja kertokoon mitä kaikkea teimme aikaa tappaaksemme.
Tarina jatkuu joskus joulun jälkeen, kunhan vain paranen tästä aivokuumeesta.

KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JOULUA!

1 kommentti:

Räpeltäjä kirjoitti...

Raffia shittiä Tapsalta. Nyt kun kuume hellittää, niin ei muuta kuin jatko-osaa pukkaamaan. Allekirjoittanutkin koittaa saada vielä ennen reissua tuon Trysilin matkaraportin tulemaan.

- Masa