keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Otteluennakko Torino - AC Milan

TAPAHTUMA

Maanantaina 16.1. klo 20.45 alkaa Italian Seria A:n Pohjoisen derby Torinon ja AC Milanin välillä. Kyseessä on Torinolle kauden 20:s ja Milanille kauden 19:s ottelu. Milan on sarjassa neljäntenä saldolla 11-3-4 ja Torino kahdeksantena saldolla 8-5-6. Tulee siis varmasti olemaan todella tiukka vääntö. Ennakko joukkueiden voimasuhteista saadaan torstaina 12.1. kun joukkueet kohtaavat San Sirolla Italian cup-ottelun merkeissä. Toiveissa onkin, että pelissä sattuisi ja tapahtuisi ja nämä jännitteet kulkisivat mukanaan myös kuudennentoista päivän otteluun.

TAPAHTUMAPAIKKA

Torino FC pelaa kotiottelunsa Torinon vuoden 2006 talviolympialaisten päänäyttämönä olleella Stadio Olimpico Grande Torinolla. Alkuperäiseltä nimeltään Stadion Mussoliniksi ristitty pyhättö rakennettiin 1932, mutta rempattiin uuteen kukoistukseen juuri olympialaisia varten. Porukkaa mahtuu sisään "vain" 27958, joista tällä kertaa ainakin 7 tulee täältä Pohjolasta. Uskon, että matsi tulee olemaan aika lailla loppuunmyyty. Joukkueen katsojakeskiarvo on ollut tällä kaudella karvan alle 20000 katsojaa, mutta uskon Milanin vetävän maanantaina tuvan aika lailla täyteen.


HISTORIAA


Molemmat seurathan ovat historian valossa aikamoisia Serie A:n jättiläisiä. Torinolla on mestaruuksia seitsemän kappaletta, joista tuorein tosin kaudelta 75-76. Joukkue on alunperin voittanut kahdeksan titteliä, mutta kauden 26-27 mestaruus kumottiin myöhemmin julki tulleen lahjusjupakan seurauksena. varsinaista kulta-aikaa olivat vuodet 1942-1949, jona aikana seura voitti peräti viisi mestaruutta. Menestyskausi olisi voinut olla paljon pidempikin, ellei koko joukkue olisi kuollut lento-onnettomuudesta palatessaan Lissabonista ystävyysottelusta Benficaa vastaan. Rauha heidän muistolleen.

Cup-voittoja seuralla on viisi ja vuonna -92 joukkue oli UEFA-cupin finaalissa, mutta Ajax vei otteluparin vierasmaalisäännöllä Torinon kilautettua tolppaa kolmesti jälkimmäisessä ottelussa (yksi lisäajalla...). Tästä alkoikin synkkä jakso Härkien (Il Toro) historiassa. Vuosina -92 - 2005 joukkue taisteli jatkuvasti fyrkan loppumisen kanssa ja hissiliike Serie A:n ja Serie B:n välillä oli varsin kiivasta. Vuoden 2005 jälkeen toiminta on vakautunut ja paikka Seriea A:n keskikastissa on turvattu. Europeleihinkin päästiin taas pari vuotta sitten, mutta tällöin mm. HJK oli liian kova luu heille Helsingissä.

Vastustajajoukkue ei paljon esittelyjä kaipaa. AC Milan on yksi kaikkein suurimmista koko maailmassa kun mitataan historiaa. 18 Serie A:n titteliä, 5 cup-voittoa, 7 Mestareiden liigan voittoa jne. Valmentajina ollut Sacchia, Ancelottia ja Capelloa ja pelaajina Maldinia, Baresia, Rijkaardia, Gullittia, Pallittia, Van Bastenia, Weahia... Ja taustalla muuan herra Berlusconi.ASETELMA

Ottelun pitäisi olla ennakkoon kovin tasainen. Milan hitusen ylempänä sarjassa ja hitusen laadukkaampi jengi, mutta kotietu tasoittaa vaakakupin aika lailla coin flip - tasolle. Tosin AC Milan on ollut Torinolle aikamoinen mörkö viime aikoina, sillä edellisen kerran Il Toro on juhlinut voittoa Rossoneristä vuonna 2001 !!! Toisaalta Torino on viimeisestä 16 kotiottelustaan hävinnyt vain yhden ja senkin juuri Derby della Molessa konemaiselle Juventukselle. Tosin Milankin on ollut varsin hyvä vierasjengi ja raapinut 11 voitto viimeisestä 16 vierasottelustaan. Milan tappelee tosissaan vielä chämppäripaikasta eikä myy nahkaansa helpolla, toisaalta Torino voitollaan kaventaisi joukkueiden piste-eron enää neljään. Kuumaa ja kutkuttavaa. Aiempien keskinäisen otteluiden perusteella meidän pitäisi nähdä matsissa noin 3 byyriä.

KIINNITÄ KATSEESI

Torino:

Joe Hart - maalivahti: Englannin maajoukkueen ykköspussari. Sai lähteä Manchester Citystä, koska Pep Guardiola halusi paremmin jalalla pelaavan veskarin maalilleen. Hart ei halunnut jäädä penkille, vaan lähti peliajan perässä lainalle Torinoon. Olisi torjujana valovuoden Cityn Claudio Bravoa edellä ja onkin pelannut ihan mukiinmenevän kauden Torinon tolppien välissä. Ei kannata sekoittaa Dawson's Creekin pääosaa näyttelevään James van der Beekiin.

Andrea Belotti - kärkipelaaja: Ei sano vielä monelle mitään, mutta jos kerron, että kaveri on Serie A:n maalipörssin toisena, noussut maajoukkueen avaukseen ja josta seura juuri hylkäsi 50 miljoonan euron tarjoukseen pitäen sitä puolet liian pienenä, niin saatta vähän kuvaa minkä luokan pelaajasta on kyse. Erittäin nöyrä ja työteliäs hyökkääjä. Todella vahva kärki, joka löytää verkon kiitettävällä prosentilla. Lempinimellä Gallo (kukko) kulkeva hyökkääjä on noussut viidessä vuodessa Serie C:stä yhdeksi maailman parhaista kärkipelaajista

Hyökkäyksen kolmikko Iago Falque - Juan Iturbe - Adam Ljajic: Kolme taitavaa ja nuorta hyökkäävää keskikenttäpelaaja/wingeriä. Vauhtia ja taitoa riittää. Etenkin Iturbesta ja Ljajicista piti tulla aivan supertähtiä ja siirtosummiakin on heistä pulitettu kiitettävästi, mutta lopullinen läpimurto aivan kirkkaimpaan eliittiin jäänee tulematta. Kovia pelimiehiä kuitenkin, kovimpana tästä kolmikosta pian ehkä Falque.


Milan:

Gianluigi Donnarumma - maalivahti: Ikää 17 ja jo toinen täysi kausi menossa Milanin ykköspussarina. Maailman lupaavin veskari. Italian maajoukkueessa jo. Gigi Buffon 2.0. Iso, taitava, kypsä puolustuksen johtaja jo tässä iässä. Hyvä torjumaan pilkkuja ja nopeat refleksit. Kehitettävä vielä jalalla pelaamisessa, sijoittumisessa ja keskityksissä. Uskon, että siirtyy parin vuoden sisällä uudella veskareiden siirtosummaennäyksellä vielä suurempiin ympyröihin. Oma arvio: Juventus.

Alessio Romagnoli - toppari: Ikää 21 ja jo Italian maajoukkueessa. Elegantti ja lahjakas vasenjalkainen toppari, jolla ei pallo polta jalassa. Vahva taklaaja, hyvä ilmassa. Verrattu Alessandro Nestaan. Kesällä Milan torppasi Chelsean ja Arsenalin 50 miljoonan euron lähentelyt hänestä. Ehkäpä maailman halutuin nuori toppari tällä hetkellä.

Carlos Bacca - kärkipelaaja: Kolumbian maajoukkuekärki. Siirtyi Milaniin Sevillasta 2015 30 miljoonalla eurolla. Äärimmäisen uskovainen kristitty, joka olisi halunnut siirtyä ennemmin Romaan pelaamaan, jotta olisi ollut lähempänä Paavia. What the fuck ?!? Nopea ja vahva tankki, jolla vakuuttavat maalisaldot viime vuosilta. Myös kikkakone, jonka spesiaalina näyttävät Rabona-maalit. Samalla myöskin hieman ylimielinen ja laiska.

ARVIO:

Viihdyttävä peli, jonka Torino ottaa alussa haltuun kovalla prässillään ja menee johtoon, mutta Milanin painostus lopussa tuottaa tuloksen ja peli päättyy 1-1.

Tässä vielä Harhaanjohtajan mielipide tästä tapahtumasta.
Ei kommentteja: