tiistai 10. tammikuuta 2017

Parhaat kamat

Toveri Hovilaiselta tuli toive listata vähän parhaita kamoja reissusta, joten tässä tällainen puolisubjektiivinen näkökanta asiaan.

PARHAAT SUKSET

Ehdokkaat:
- Atomicin Nomad-sarjan all mountain - lankut
- Temen 205-pitkät kilpasuurpuikkarit
- Mitkä tahansa sukset, mitkä Juha on päättänyt laittaa jalkaansa lautailun jälkeen
- Champolucista päiväksi vuokratut off-piste - sukset

Masa ja Jouni tilasivat Saalbach-Räpellykselle aikanaan huiput All Mountain -sukset Saksasta Sport Conradilta. vajaan 900€ sukset muistaakseni jollain reilulla 250€:lla. Nämä palvelevat edelleen molempia tälläkin reissulla. Temen ylipitkät suurpuikkarit olivat käsite sinänsä ja olihan Teme, ylipitkät ja Dorfgasteinin kumparikko myös aika jäätävä kolminaisuus. Hattua pitää nostaa myös Juhalle, joka on viimein päättänyt hylätä perse märkänä hangessa istumisen ja siirtynyt tosimiesten varusteisiin. Itsellä kävi aikamoinen valaistuminen Champolucissa kun vuokrasin offariretkelle todella leveät puuterisukset. Muuttui koko offarilaskemisen luonne kerralla kun se ei enää ollutkaan kohtuuttoman raskasta ja sukset leijuivat kuin pilvissä lumen päällä.

Voittaja:
- Puuterisukset Champolucissa


PARHAAT SAUVAT

Ehdokkaita ei tähän olekaan kuin yhdet. Omat rakkaat ohuen ohuet Exelin hiilikuitusauvat. Ovat palvelleet allekirjoittanutta jo 20 vuotta ja kulkeneet täten mukana kaikilla Räpellyksillä, lukuunottamatta Cerviniaa, jossa vuokrasimme kamat. Näillä siis toiseksi eniten räpellyksiä tilillään allekirjoittaneen jumalaisen vartalon jälkeen.

PARHAAT LASKETTELUHOUSUT

Tässäkin kategoriassa taitaa aika monella olla todella pitkäikäisiä housuja. Itsellä varmaan 8 vuotta mennyt samat ja Tapsan pöksyillä toistakymmentä vuotta takana. Pisteitä voisi antaa myös Juhan käsin parsimille lautahousuille Saalbachissa, mutta ylivoimaisen voiton vie Mats ja legendaariset Mad Cow - housut.

PARHAAT MONOT

Tässä kategoriassakin on tuttu voittaja, muttei niinkään mitkään tietyt monot, vaan voiton vie jälleen kerran Mats, joka vuodesta toiseen laski muutaman numeron liian suurilla monoilla, kun oli alennuksesta sellaiset löytäneet. Koko alkoi 5:lla ja jalkapohja oli pidempi kuin Jounin suksi. Mutta näillähän olikin hyvä laskea ilman suksia Saalbachin pitkää punaista alas

PARAS LASKETTELUTAKKI

Ei saatana. Taas menee voitto samaan paikkaan. Matsilla on usealla reissulla vaihtunut takki ja aina melkein ollut selityksenä et: "yks kaveri anto tän vaan mulle...". Uskokeen ken tahtoo mut en tiedä ketään muuta kuka antelisi laskutakkeja vuosittain jollekin. Epäilen, että matsin krav maga -taidoilla ja motherfucker-asenteella on asian kanssa tekemistä.


PARAS KYPÄRÄ

Tähän voisi antaa palkinnon kaikille, koska sivistys ja järki on kypärän ohella tullut vuosien mittaan räpeltäjien päähän. Kun parilla ekalla reissulla ei kellään ollut kypärää, niin nyt ei ole ketään kellä ei olisi sitä. Chapeau. Mutta katu-uskottavuuden takia voiton vie Tapsa ja hänen makuuhuoneen alter egonsa mukaan nimettu Bad Lieutenant.

PARAS LÄMPÖKERRASTO

Pitäisi olla monikossa, sillä voiton vie Jouni ja lämpökerrastot, joita hänellä oli reissussa usein enemmän kuin alkkareita ja sukkia yhteensä. Hänen elämässään oli aika, jolloin aina kun jotain opintotuesta tai työttömyystuista jäi sukanvarteen, kuluivat ne aina uuteen edulliseen lämpökerrastoon. Sijoitus itseensä. Sijoitus tulevaisuuteen.

PARAS SUKSIPUSSI


Ei lähellekään paras, mutta ehdottomasti uskollisin. Mats ja legendaarinen, kovin kulahtanut, sinivalkoinen Raision Rehu.
PARAS REPPU

On happireppua, vyöryreppua, Juhalla on tälle vuodelle uusi reppu jne. Mutta voiton vie Tamppi ja hänen etureppunsa.
Tässäpä nämä parhaat kamat ovat. Harhaanjohtaja näyttää alla vielä mielipiteensä porukan yleisestä varustetasosta.


Ei kommentteja: