maanantai 19. joulukuuta 2016

Hotla ja lähikaupat ja kuppilat

Neljän viikon päästä tähän aikaan on könytty ensimmäiset kerrat hotellilta ala-asemalle ja toinen laskupäivä on hyvässä vauhdissa. Kun aamun hapuilevat ensilaskut ovat muuttuneet iltapäivän nautinnolliseen kaarteluun ja viimeinen jalat lopullisesti hapottava veto ylhäältä alas yhtä soittoa on suoritettu, on aika raahautua takaisin majapaikkaan. Niin, mikäs se hotelli olikaan ja mitä on tarjolla?

Hotelli


Hotel Relais des Alpes tarjoaa neljä tähteä ja Räpeltäjille melko epätyypillisen puitteen asumiseen. Normaalistihan meillä on totuttu siihen hieman yksinkertaisempaan ratkaisuun (osa muistaa Verbbarin ja ei se toissa vuoden härkäkämppäkään mitään luxusta tarjonnut), lukuun ottamatta toki sitä ökyreissua Bad Gasteiniin, jossa itse en ollut mukana. Jo pelkkä sisääntulo on melko hulppea.
Pääovi. (lähde: http://hotelrelaisdesalpes.com/)
Mikäli STS käyttää hyväkseen hotellin tarjoamaa ravintolaa, niin tällä kertaa ei Räpeltäjien tarvitse näillä näkymin lähteä etsimään paikallista kebab-savantia, vaan vatsat täyttyvät illallisella, joka raporttien mukaan on melko kattava. Paikan päällä varmaan katsotaan taas kortilla, kuka tarjoaa ruokajuomat - listan pitäisi olla riittävä Matsinkin loputtomalle lompakolle. Ravintolassa näyttää kuvien perusteella olevan muuten valkoiset pöytäliinat... pitääkö sinne pukeutua muuhunkin, kuin kalsareihin?

Hotellin yhteydessä on pubi. Nimi sopii meille: The Queens Lounge. Jostain kuvasta tihrustin, että pubista löytyy hana ja hanassa potentiaalisesti useampikin olut. Ainakin hanastolla oli pituutta jonkin verran. Biljardipöytä saattaa myös tulla testattua.

Ja kyllä! Muutaman saunattoman Räpellyksen jälkeen pääsemme kerrankin rentoutumaan 10 euron kertahintaan hotellin spahan. Saunojen ja poreammeiden lisäksi tarjolla on, erillistä maksua vastaan toki, myös hierontaa ja tarkemmin määrittelemättömiä hoitoja. Saisikohan hotellin kanssa sovittua ainakin saunomisesta jonkun könttähinnan...

Hotelli sijoittuu muuten noin 400 metrin päähän ala-asemasta ja bussikin kulkee hotellin edestä.

Kauppoja

 

Lähin supermercato löytyy aivan kulman takaa: Carrefour Express tarjonnee riittävän valikoiman hammastahnoja ja suihkusaippuoita meidän tarpeisiimme. Saanee Carrefourista myös mässyt ja juomatkin - tuskin se niin pieni on, ettei saisi. Lähistöllä on myös Di' Per Di', joka on kaupaksi mainittu.

Tupakkamiehet joutuvat taas hieman etsimään poltettavaa paheitaan varten. Olikohan Italiassa tarjolla automaatteja, vai joutuuko görssittäjät vierailemaan Brizzi Filippossa osoitteessa Via Monfol 19? No tiedä häntä, mutta kovin kaukana hotellista ei tämäkään ole.

Turistikaupat löytyy varmasti ja hotla on sen verran keskellä kylää, että tuskin tarvitsee pienen pakettiin laitettavan kivan etsimiseen liian kauaa uhrata. Perinteisesti Alpeilta mukaan on tarttunut ainakin Swarovskia ja lapsille legoja - saa nähdä miten käy tällä kertaa, kun lähistöllä ei tietojen mukaan ole vapaakauppa-aluetta. Päädytäänkö tällä kertaa vain konvehteihin, vai riittääkö kotopuolessa oleville se, että tullaan takaisin...

Kuppiloita

 

Yksi mesta: Caffe Della Seggiovia ja untappd laulaa harvinaista herkkua (mikäli paikallinen mikropanimo on vielä pystyssä ja toimittaa oluitaan tänne) - pakko käydä tsekkaamassa. Paikka on tunnettu aperitiiveistaan ja Piemontelaisista viineistä, kuten on myös Assietta. Molemmat tarjoavat myös johonkin kellonaikaan pikkusuolaista ilmatteeksi. Suoraan rinteestä apreille porukka ryntää reittiä Village Cafe-bar, The New Scotch Pub, Ghost ja Paddy McGintys (ikävän brittiläinen klangi monella paikalla). Ilta jatkuu The Cotton Clubissa smoottia jazzia jamittaen ja päättyy Il Banditoon. Yleisesti ottaen Sauzen apres ski ja klubielämä ei (onneksi) enää villien brittivuosien tasolla ole. Brittejä kohteessa kyllä on, mutta suurin osa öykkäreistä on näköhavaintojenkin mukaan roudattu Ischgliin. Toivottavasti tilalle ei ole tullut... no niin no, kaikki varmaan tietää, mitä kansallisuutta Räpeltäjät ei rinteessä juuri arvosta. Jos muuallakaan.


Puitteet on, jälleen kerran, enemmän kuin kunnossa ja perustarpeiden tyydyttämisestä Räpellyksen onnistuminen ei varmasti jää kiinni. Asuinpaikka on todella bueno, ruokaa saa varmasti (ja Italiassa se on tupannut olemaan ihan pirun hyvää) ja janokaan ei pääse tulemaan.
 

Ei kommentteja: