sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Tutut säälinkit

Lokakuu loppuu. Onneksi. Sää on Suomessa ollut yllättävän hyvä. Talvea odotellaan vielä niin täällä, kuin Alpeillakin. Sauzessa on satanut muutaman kerran luntakin, mutta kyläkorkeudella ei mainittavaa lumipeitettä vielä ole ja lämpötilatkin huitelevat kympin lämpimämmällä puolella.

Alustavat pitkän aikavälin ennusteet eivät hyvää hiihtokautta Eurooppaan lupaa - tulossa on kenties leudoin talvi vuosiin. No, ennusteet on ennusteita ja Alpit on Alpit.

Via Lattean hiihtoalue on yksi Euroopan korkeimmista, joten luotto lumisuuteen on kova.

Aloitellaan taas AccuWeatherillä. Palvelusta löytyy ennuste kyläkorkeudelle (1500m), joka ei tokikaan välttämättä kerro sitä, miltä hiihtoalueella näyttää. Accu tarjoaa silti pitkää ennustetta (linkki vie Tammikuuhun 2017; tarjolla historiallisia keskiarvoja), jota on sinänsä ihan mielenkiintoista käydä katsomassa.

Bergfex tarjoaa ennusteet alas ja ylös. Bergfexistä on samalla hyvä käydä vilkaisemassa alueen webbikamerat, jotka löytyvät heti sääennusteen alta.

J2Ski on hyvä paikka käydä katsomassa enemmänkin tietoa Sauzesta. Lumiennuste on täällä helposti saatavilla ja ainakin nyt jo muutaman päivän ovat lupailleet mahdollista lumidumppia jopa kyläkorkeuteen marraskuun alkupuolelle - uskon, kun näen.
J2Ski ennustaa marraskuun alkua (30.10.2016)

On the Snow taisi olla Harhaanjohtajan bongaus ja todella tutustumisen arvoinen sivusto. Sääkin löytyy, mutta löytyypä sivustolta paljon muutakin. Sivustolla kannattaa piipahtaa myös ajan kanssa.

Harhaanjohtajan bongaus oli varmasti wepowder, jossa on erittäin kattavan oloisesti sääoloista eri puolille hiihtomaailmaa. Tästä suoraan Sauzen tietoihin.

Otetaas mukaan vielä Snowheads-lauta: ilmeisesti kohtuullisen aktiivinen yhteisö, jossa jännitetään lumitilanteita. Linkitetyssä topicissa on myös läjä linkkejä kahlattavaksi.

Sauze d'Oulx Snow Forecast | Snow Report | by E-mail
Tässäpä vielä J2Skin miniennuste - tarkkuudesta en tiedä, mutta suuntaa antaa nopealla vilkaisulla.


Ei kommentteja: