perjantai 3. tammikuuta 2014

Das kleinste brauerei in Österreich!

Tai niin ainakin STS:n sivut väittävät... Totuushan näistä "pienimmistä", "suurimmista" ja "kauneimmista" on se, että keski-euroopassa joka kylässä on maan pienin panimo, suurimmat joulumarkkinat ja kauneimmat kukkulat.

Uskotaan kuitenkin STS:ää ja tutustutaan lyhyesti tähän pikkupanimoon ennen varsinaista vierailuamme.

Gasthaus Schwalbenbräu (sanokaapa tämä taas muutaman siellä pannun oluen jälkeen) sijaitsee aivan Schladmingin keskustassa ja itseasiassa aivan hotellimme naapurissa. Matkaa on kävellen kokonaista 3 minuuttia.

Pussel ja Maß
Sisään taloon nauttimaan maksaknöödelikeitosta, valkoisista makkaroista ja kaikesta hyvästä, joka on tehty siasta, mahtuu noin 80 henkeä kerralla. Mikäli kaikki 80 henkeä nauttivat samalla itävallan bier-guidessa mainitun panimosta saatavan 2 litran tuopillisen (taitaa olla sittenkin pullo, toim. huom.), niin meno voi olla sen mukaista. Täytyyhän se kokea! Samalla haaste: itse olen nauttinut Maßillisen olutta (oikealla), joka hieman jo väljähtyi loppumetreillä - jos joku Räpeltäjistä nauttii tuon 2 litraa oluen ollessa vielä lopussakin skarppia, niin tarjoan toisen (juotava välittömästi).

Talossa pannaan olutta hefestä tummaan gerstenbieriin, joten eiköhän tuolta jokaiselle jotain löydy. Itse meinaan maistaa ainakin tätä, jos sitä on vaan tarjolla.

Ei kommentteja: