lauantai 24. elokuuta 2013

Schladming hypetys alkaa...

Matkan alkuun aikaa "enää" noin 140 päivää, joten on aika aloittaa hypetys. Aluksi on kai syytä selvittää minne Räpellys 2014 suuntautuu. Kuten jo aikaisemmin on tullut mainittua, kohdemaaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Itävalta, mutta Schladming on laskukohteena Räpeltäjille vieras.

Schladming on Räpeltäjien itäisin kohde tähän mennessä. Karttaan on koottu kaikki jo tehdyt "ekskursiot" ja Itävalta siirtyy johtoon suoritettujen Räpellysten määrässä, kunhan Schladming on valloitettu. Herzlichen Glückwunsch Österreich!!!

Reilun tunnin ajomatkan päässä Salzburgista sijaitseva Schladming on noin 4500 mainarin kotikaupunki. Vaikka Schladming perinteinen kaivoskaupunki onkin, niin se elää nykyään turismista (ylläripylläri). Tämän vuoden talvikaudella turisteja Schladmingissa on vieraillut jo yli 90000 ja vuoden 2012 kokonaissaldo näyttää lähes 124000 vierailijaa. Vuoden 2014 Tammikuulle on odotettavissa rapiat 20000 kävijää. Rinteitä ja hissikapasiteettia (joista lisää tuonnempana) on sen verran paljon, että eiköhän rinteeseen mahdu ilman kyynärpäätaktiikkaakin.

Schladmingin historia ulottuu 1180-luvulle ja talviurheilussa Schladmingissa on kisailtu jo vuodesta 1908 lähtien. 1953 rakennettiin ensimmäinen Planailta lähtevä hiihtohissi ja sittemmin Schladming on isännöinyt alppihiihdon maailmancupia ja kahdet MM-kisat (1982 ja 2013).

Alppikylänä Schladming tuskin tarjoaa varsinkaan Räpeltäjien veteraanikaartille mitään uutta - pari kirkkoa (korvatulpat mukaan!), alppitaloja, raatihuone (lisää korvatulppia!), hotelleja, ravintoloita, yökerhoja... Tarjonta on tuttua ja turvallista.  

Ruokaan, juomaan ja rinnetarjontaan paneudutaan omissa bloggauksissaan hieman lähempänä matkaa, mutta luvassa on ainakin Itävallan pienimmän panimon tutkailua, yleiskatsaus rinteisiin ja majapaikan tarkastelu. Suorat linkit sääpalveluihinkin lisätään hieman myöhemmin.


2 kommenttia:

Fubbetti kirjoitti...

Hieno pohjustus. Mulle taitaa jäädä varmaaankin tuo rinnealueen ennakkokaavailu. Parin viikon sisään tekstiä odotettavissa.

Masa

Suunnistuksen ihmelapsi kirjoitti...

Hyvää tekstiä.. Tässähän alkaa matkakuume nousemaan.