lauantai 22. marraskuuta 2008

Parhautta!

Listailin töissä aikaa tappaakseni kahdelta edelliseltä reissulta asioita, jotka ovat mielestäni olleet "parhautta".

1. Paras matka kohteeseen.
Hemsedal, Norja. Suomesta lähtiessä taivaalta tuli vettä ja ennakkotiedot kertoivat, että Ruotsiin saapuu vuosituhannen alun kovin myrsky... nice... Ja kyllä se tuuli tosiaan hieman tuntui. Kortit, autostereoista soiva musiikki ja hyvä seura tekivät menomatkasta lyhyen. Paluumatkasta vain sen verran, että mopohan lähti käsistä heti, kun saatiin tieto laivamatkan vaihtumisesta "rahtilaivasta" Siljan "bilepaattiin".

2. Parhat maisemat.
Vaikka Norjassa saikin kohtalaisen shokin ensimmäisenä aamuna mökistä ulos kömpiessä, kun edessä nousi kohtuullinen nyppylä (ainakin näin vuoria näkemättömälle), niin voiton vie helposti Cervinia, Italia ja yksi maailman kuvatuimmista vuorista: Matterhorn ja sitä ympäröivät maisemat.

3. Parhaat ilmat.
Kahdesta matkasta on helppo valita. Cervinia. Viisi päivää kuudesta aivan täydellisiä laskupäiviä.4. Paras majoitus.
Hemsedal ja Egils hytter. Tilava, siisti ja kohtuullisen matkan päässä rinteistä. Mökki on aina mökki. Isäntäkin oli avulias: auto ei meinannut millään nousta mäkeä mökin pihaan, joten Egil hyppäsi rattiin ja hoiti homman.

5. Parhaat välineet.
Jälleen tarvitsee valita vain kaksista välineistä. Vaikka Italian vuokrasukset olivat "ihan jees", niin old schoolia sen olla pitää ja Norjassa käytössä olleet Heidin äitin sivakat vievät siis voiton. Kiitos Heidi lainasta!

6. Paras lasku.
Tämä onkin sitten vaikeampi. Cervinian reissulla tuli hyviä vetoja monta, mutta parhaat varmaankin Valtournenchen puolella tyhjillä rinteillä ja täydessä Auringossa. Jos laskun lopuksi jalat huutaa hoosiannaa, niin voiko lasku olla ollut huono.

7. Paras ruoka.
Lucan tarjoama chateaubriand "Jour et Nuit":ssa on yksi parhaista ikinä syömistäni aterioista. Ainakaan mukana olleille ei varmasti tarvitse perustella, että miksi.


8. Paras juoma.
Matsin Italiassa ruokakaupan viinahyllystä löytämä talousspriitä prosenteiltaan muistuttava myrkky olisi varmasti ollut korkealla tällä listalla, mutta se puhdistusaine jätettiin suosiolla hyllyyn. Parhaita ehkäpä Rothorin huipun ravintolassa juotu radler, tai "Horstin" (oikealla) luona kumottu tuopponen.
9. Paras hissimatka.
Sveitsin ja Italian rajalla täpötäysi gondoli, jossa takaisin Italiaan matkaavat makarooninpurijat lauloivat kuorossa Ramazzottia... siis koko hissi!

10. Parhaat lipat.
Itse kaatuilen lähinnä paikallaan ollessa ja siirtymillä hiihtäessä. Niissä olen hyvä. Parhaat pannut olen todistanut Hemsedalissa: Tapsa, "offari" ja seurauksena kääntymätön pää, särkylääkkeitä ja olutta pillillä juoden.

Saa nähdä saadaanko Saalbachista uusia tulokkaita tälle listalle.

2 kommenttia:

Räpeltäjä kirjoitti...

Onko nämä viralliset kategoriat, joihin pitää laittaa omat ehdokkaansa vai saako keksiä omia kategorioita ja omia toppeja ja floppeja? Poju on kuitenkin sen Master-käyttäjä joka on loppukädessä vastuussa sivujen sisällöstä...

Pussel kirjoitti...

Jos jotain vastaavaa listaa haluaa ja jaksaa väsätä, niin saa tehdä ihan semmoisen kuin haluaa. Muutenkin mieluusti kaikenlaista sisältöä vaan tulemaan, jos jotain on mielessä. Sana on täysin vapaa :)