torstai 20. marraskuuta 2008

Nälkä?

Kun kerran lupailin ruoka- ja juomakatsauksen yhteydessä palata Saalbachin ravintolatarjonnan tarkastelemiseen, niin teen sen nyt. On nälkä.

Saalbachissa ravintoloita riittää, joten valitsin katsaukseen mukaan vain muutaman, joista löytyi kehuja bittiavaruudesta. Melkein jokaisen hotellin yhteydessä on jonkinlainen ravintola, ja useissa on myös à la carte. Tapana sielläpäin ilmeisesti on laittaa lista näkyviin hotellin ulkopuolelle pihalle, jotta asiakas näkee välittömästi, onko hänellä varaa asioida ko. paikassa. Meillähän on millä mällätä, joten jokainen ravintola on siis potentiaalinen ruokailukohde.

For carnivores.
Hotel Peterissä sijaitseva ravintola on kuuluisa Felsensteakistä, joka nautitaan kuuman kiven päältä. Liekö kyseessä ihan peruspihvi... ei välttämättä. Jos kotisivujen informaatioon on uskominen, niin asiakasta nuoleskellaan paikassa oikein toden teolla, koska jokainen Felsensteakin ostanut saa omakseen puuvillasta valmistetun esiliinan komealla kuvalla varustettuna.
Hotelli Sonnen Rupertistube on pihvinrakastajan paikka. Tämän ravintolan pihvejä tullaan syömään kauempaakin ja väitetään, että listalta löytyy mistä valita. Jos ravintolalla on oma jälkiruokakokki, jonka nimi on Louis ja Louis valmistaa paikallishyvää nimeltä Salzburger Nockerl, niin voiko paikkaa sivuuttaa?

Fondue? Anyone?
Olisikohan Bäckstätt stall kenties juuri se ravintola, jossa STS järjestää fondue-illan... Paikkaa on kehuttu kovasti ja hintatasokaan ei hirvittävä ole: Pihvi 11,90€, spagetti 7,50€ ja uuniperunat max. 7,90€. Fonduekin tosiaan löytyy, mutta vain "on demand"-listalta: kolmea lihaa, salaattia, ranuja, dippikastikkeita... mmmmmmm...

Junk food.
Pizzaa, tai jotain muuta epäterveellisen lihottavaa ruokaa on reissussa pakko saada ainakin kerran. Pizzaa saa vaikkapa aivan loistavan nimen omaavasta hotellista. Hotel Haider on saanut ääniä hyvänä pizzamestana. Listan pituus ei välttämättä päätä huimaa, mutta mikäli esimerkiksi listalla majaileva "Diavolo" muistuttaa yhtään Italiassa saman nimen omannutta lättyä, niin se riittää jo pitkälle.
Minkähän maalaista ruokaa mahtaa tarjota rafla nimeltä "Pipamex"? No mitäs luulisitte. Meksikolaista tietysti! Ilmeisesti Yhdysvaltalaisten maahanmuuttoviranomaisten kyttäämiseen kyllästyneet meksikaanit ovat alkaneet pesiytyä jo Eurooppaan asti... no mikäs siinä, jos tuovat mukanaan tacot ja burritot. Pipamexista löytyy molempia. Ravintolassa on myös ilmeisen hyvä viinitarjonta ja tarjolla on myös ruokakatsauksen olut-osiossa jo mainittu Stiegl-olut. Hyvältä siis vaikuttaa tämäkin.

Tässä siis vain muutamia poimintoja Saalbachin ravintoloista, joita muuten on yhteensä yli 60. Eiköhän siellä syödäkseen saa tarpeen vaatiessa muuallakin, kuin STS:n järjestämässä ruokailussa. Rinneravintolat on jätetty tästä katsauksesta kokonaan poijes, mutta niihinkin on varmasti syytä palata. Until then: Bon Appétit!

4 kommenttia:

Pussel kirjoitti...

Salzburger Nockerl näyttää muuten olevan hävyttömän epäterveellistä, mikäli on uskomista joihinkin tutkimuksiin, joiden mukaan munanvalkuaisen syöminen lisää kuolleisuutta... tuohon tulee valkuaista reilusti.

Räpeltäjä kirjoitti...

Oih! Loistavaa taustatyötä taas The Boylta. Itse söin tuon kiven päällä pöydässä paisetun pihvin Madeiralla syksyllä. Siellä se kulki nimellä "Finnish speciality" :) Helvetin hyvä pihvi oli kyllä ainakin siellä. Tosin essua ei saanut omakseen. Mut sinne pihvikellariin vois koittaa suunnata vaikkapa menopäivänä, kun silloin ei muistaakseni ollut safkaa vielä talon puolesta.

- Masa

Suunnistuksen ihmelapsi kirjoitti...

Pojulla tosiaan tuntuu olevan hieman liikaa aikaa, mutta kiitos tästäkin aivan loistavasta tietopaketista!:) Pihvi kuullostaa aina hyvälle. Cervinian Lucalla vois olla oma pikku sivukonttori Saalbachin, jotta päästäisiin taas vetämään samanlaiset huippusapuskat kuin viime kerralla lähtiessä. Ai, että.... enään 3 tuntia töitä tällä viikolla. Nyt maistuis vaikka Stiegl olut..

Pussel kirjoitti...

Rupertistubessa on muuten myös oma sommelier...